Süürias sai liitlaste õhulöögis surma valitsusvägede sõdur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusmeelsed väed eelmisel aastal Palmyra tagasivallutamisel.
Süüria valitsusmeelsed väed eelmisel aastal Palmyra tagasivallutamisel. Foto: Михаил Алаеддин / Sputnik

Süürias sai neljapäeval USA juhitud liitlaste õhulöögis surma vähemalt üks valitsusvägede sõdur ja veel seitse vigastada, teatas vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel olid rünnaku peamiseks sihtmärgiks sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonid.

Keskuse juhataja Rami Abdel Rahmani info kohaselt kärgatasid võimsad plahvatused kõrbealal umbes 50 kilomeetri kaugusel Palmyra linnast, mille IS on sõja jooksul kaks korda vallutanud.

Rahmani sõnul võib ohvrite arv kasvada, sest mitmete haavatute vigastused on rasked.

Pentagoni eestkõneleja major Adrian Rankine-Galloway ütles uudisteagentuurile AFP, et USA toetatud mässuliste rühmitus Maghawir al-Thawra ja koalitsiooninõunikud sattusid Al-Tanafi lähedal tundmatule vaenulikule väele. Majori sõnul avasid liitlaseks enesekaitseks vastutule ja vastased tõmbusid seepeale tagasi.

Pühapäeval tabas Al-Hari linnas asuvaid valitsusmeelseid kohalikke omakaitseüksusi õhurünnak, milles Süüria võimud süüdistasid samuti USA juhitud liitlasi. Uudisteagentuuriga AFP vestelnud tundmatuks jääda soovinud USA võimuesindaja sõnul on Ühendriikidel põhjust uskuda, et nädalalõpul aset leidnud õhulöögi Süüria idaosas sooritas hoopis Iisrael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles