Indias rööviti ja vägistati relva ähvardusel viit abitöötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalvägivallavastane meeleavaldus Delhis.
Seksuaalvägivallavastane meeleavaldus Delhis. Foto: Tsering Topgyal / AP / Scanpix

India idaosas rööviti ja vägistati relva ähvardusel viit abitöötajat, teatas politsei reedel viimasest õõvastavast seksuaalrünnakust riigis.

Vabaühenduse Asha Kiran heaks töötavad naised ütlesid oma kaebuses, et olid teisipäeval Jharkhandi osariigis Khunti piirkonnas esitamas näidendit teadlikkuse tõstmiseks inimkaubanduse kohta, kui nad rööviti, ütles politseiohvitser Rajesh Prasad.

Kurjategijad tegid rünnakust videosid ja ähvardasid naisi politseisse pöördumise korral.

«Me oleme mitu inimest üle kuulanud,» sõnas Prasad AFP-le, lisades, et naised on läbinud arstliku kontrolli ja politsei ootab tulemusi.

Politsei on kinni võtnud ka mõned eliidivastase ja omavalitsust propageeriva Pathalgadi liikumise liikmed. Pathalgadi toetajad suhtuvad võõrastesse halvakspanuga ja ei luba neid enda aladele elama.

Khuntis tegutsevad ka maoistidest mässulised, kes on pidanud maaõiguste kättevõitmiseks India keskvõimu vastu aastakümneid võitlust.

2012. aastal vallandas naise grupiviisiline vägistamine ja tapmine New Delhis Indias massimeeleavaldused. Seksuaalrünnakute arv on sellest hoolimata tõusnud ning 2016. aastal teatati üleriigiliselt 39 000 vägistamisjuhtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles