Time pani oma kaanel Trumpi silmitsi nutva migrandilapsega (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Time esikaas, kus on kujutatud Donald Trumpi ja nutvat tüdrukut.
Ajakirja Time esikaas, kus on kujutatud Donald Trumpi ja nutvat tüdrukut. Foto: facebook.com/time/

USA president Donald Trump on varem uhkustanud ajakirja Time kaanel olemisega, kuid viimane neist ei pruugi jõuda Valges Majas aukohale – selle nädala ajakirja kaanel on kujutatud Ühendriikide presidenti vaatamas ülevalt alla nuuksuva kaheaastase migranditüdruku poole ning juures on kiri: «Tere tulemast Ameerikasse.»

Ajakirja Time kaanepildiga kokkukäiva loo pealkirjas esitab ajakirjanik Karl Vick küsimuse: «Missugune riik me oleme?»

Artiklis arutleb ta selle üle, et Ameerika Ühendriikide 240-aastases ajaloos on suurem osa riigipäid tuginenud teatud väärtustele, mille poole riik peaks püüdlema: demokraatia, humaansus, võrdsus. Ta meenutab, et neist kõnelesid nii George Washington kui Barack Obama.

«Donald Trump ei kõnele sel viisil. 18 kuu kestel alates ametisse vannutamisest on Trump maininud demokraatiat vähem kui sada korda, võrdsust vaid 12 korda ja inimõigusi kõigest kümme korda,» toob Vick välja ja jätkab arutelu selle üle, milliseks riigiks on USA Trumpi võimu all muutumas.

Time'i esikaanel kasutatud pildi nutvast lapsest jäädvustas USA piiril agentuuri Getty Images fotograaf John Moore sel nädalal. Foto, millel on näha pisikese tüdruku meeleheidet ajal, kui tema ema otsitakse läbi ja võetakse vahi alla, on saanud Trumpi administratsiooni rändepoliitika sümboliks.

Perede lahutamine ning laste ja isegi imikute paigutamine kinnipidamiskeskustesse on kustunud üles protesti ja meelepaha kogu maailmas.

Tõsi, sellel konkreetsel fotol kujutatud tüdruku isa Denis Valera ütles Reutersile, et laps jäeti ema Sandra Sancheze juurde ajaks, mil neid hoiti Texase osariigi piirilinnas McAllenis kinni.

Fotograaf Moore kirjeldas Guardianile oma kogemust USA-Mehhiko piiril pildistamisel ja hingevalu, mida see põhjustas. «Fotoajakirjanikuna, kes on neid lugusid kajastanud juba aastaid, ja kolme lapse, seal hulgas ühe väikese isana oli minu jaoks seda väga raske pildistada,» lausus ta.

Pahameeletormi tulemusel allkirjastas Trump kolmapäeval määruse, millega tühistas käsu migrantide lapsi vanematest eraldada.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles