Putin kutsus Koreade liidrid Venemaale visiidile (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Aleksei Nikolski / Sputnik / Scanpix

President Vladimir Putin kutsus Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni Venemaale visiidile, edastasid reedel meediakanalid.

Putin kutsus mõlemad riigipead 11. septembril Vladivostokis algavale majandusfoorumile, kuhu on kutse saanud ka Hiina ja Jaapani riigijuhid.

Jaapani peaminister Shinzo Abe on juba andnud nõusoleku. Venemaa meediaväljaannete info kohaselt pole Kim veel Putini kutsele vastanud.

Venemaa president ütles ühisel pressikonverentsil Mooniga, et on väga rahul Kimi ja USA presidendi Donald Trumpi tippkohtumisega Singapuris.

«Loodame, et see toob kaasa pingete leevenemise Korea poolsaarel ja kestva julgeolekusüsteemi loomise regioonis,» ütles Putin.

Kahe Korea ja Põhja-Korea-USA tippkohtumine panid nurgakivi Korea poolsaare täielikult tuumavabaks muutmisele ja sellel igavese rahu saavutamisele, ütles Lõuna-Korea president  Moon Jae-in reedel Moskvas.

«Tänu mõlema Korea ja Põhja-Korea-USA tippkohtumise edukusele pandi nurgakivi Korea poolsaare täielikult tuumavabaks muutmisele ja sellel igavese rahu saavutamisele,» ütles  Moon Vene-Korea ärifoorumil.

President rõhutas, et see avab uued platsid kahepoolseks majanduskoostööks.

Neljapäeval ütles Moon kõnes riigiduumale, et Põhja-Korea astub tegelikke samme tuumarelvast loobumiseks ning Pyongyang ja Washington ei ole enam sõjaseisukorras.

Aastatel 1950-1953 kestnud Korea sõda lõppes relvarahuga ning Moon ja Kim leppisid aprilli lõpus ajaloolisel tippkohtumisel kokku püüelda ametliku rahulepingu sõlmimise poole veel sel aastal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles