Iisraeli peaminister nimetas süüdistusi tema naise vastu absurdseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sara ja Benjamin Netanyahu.
Sara ja Benjamin Netanyahu. Foto: RONEN ZVULUN / REUTERS

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu nimetas reedel suhtlusvõrgustikku Facebook postitatud videos süüdistusi tema naise vastu absurdseks.

"Sel nädalal saavutas absurdsus uue rekordi. Esimest korda ajaloos on riigipea naine saanud süüdistuse lõunasöökide eest, millest mitmed serveeriti väliskülalistele ja isegi teistele riigijuhtidele," ütles peaminister

Iisraeli prokurör esitas neljapäeval Netanyahu naisele Sarale pärast pikka politseijuurdlust võltsitud majapidamiskulude asjus süüdistuse pettuses ja usalduse murdmises, teatas justiitsministeerium.

Eelmisel aastal teatavaks tehtud kahtlustuste järgi teatasid Sara Netanyahu ja tema abi ekslikult, et peaministri ametlikus residentsis pole kokkasid, ja andsid käsu osta toitlustamine riigi raha eest sisse. See läks riigile maksma üle 350 000 seekli (97 000 USA dollarit), teatas justiitsministeerium.

Netanyahu, tema perekond ja külalised said aastatel 2010-2013 pettuse teel riigilt 359 000 seekli väärtuses sadu valmiseineid (igaüks mitmekäiguline), öeldi süüdistuses.

Valitsusjuhi naine on üleastumisi eitanud.

Süüdistuskokkuvõtte põhjal telliti lõunaid ja muid eineid mitmest tuntud Jeruusalemma toitlustusasutusest, sealhulgas Itaalia restoranist, Lähis-Ida grillikohast ja sushirestoranist.

Netanyahu ise on mitme korruptsioonikahtlustuse tõttu uurimise all. Ühes juhtumis kahtlustatakse peaministrit ja tema pereliikmeid ühe miljoni seekli (240 000 eurot) väärtuses luksussigarite, šampanja ja vääriskivide saamises rikastelt inimestelt vastutatuks rahalistele või isiklikele teenetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles