Londonis marssisid tuhanded teise Brexiti-hääletuse toetuseks (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit: "Välja!"
Brexit: "Välja!" Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Tuhanded meeleavaldajad kogunesid laupäeval Londoni kesklinna, et kutsuda üles korraldama teist rahvahääletust Suurbritannia lahkumise üle Euroopa Liidust.

Brexiti-vastased aktivistid marssisid parlamendihoone juurde tähistamaks Brexiti-referendumi teist aastapäeva nõudmisega korraldada rahvahääletus selle üle, kas kiita heaks lõplik lepe, mille peaminister Theresa May EL-iga kokku lepib, kui mingi kokkuleppeni ülepea jõutakse.

Brexiti pooldajast Briti välisminister Boris Johnson hoiatas ajalehes Sun kirjutatud artiklis Mayd Brexiti eest, mis on pehme ja lõpmata pikk nagu tualettpaberi rull.

May meeskond alustab peagi järjekordset kõnelusvooru EL-i kolleegidega, kuid endiselt ei ole selge, mida täpselt soovitakse Ühendriikide tulevastest suhetest blokiga, eelkõige tollireeglite osas.

Euroskeptikust kaubandusminister Liam Fox on öelnud, et peaminister on endiselt valmis kõnelustelt lahkuma, kui rahuldavat lepet ei saavutata.

Marss Brexiti vastu on osa "suvistest tegevustest", millega aktivistide rühmad soovivad avaldada poliitikutele survet uue rahvahääletuse korraldamiseks.

"Ma olin pisarates, kui rahvahääletus toimus ja tulevik näis väga tume," ütles Londonis elav 40-aastane Itaalia päritolu Chiara Liduori.

"Ma arvan, et Brexit tekitab pingeid ja loob palju enam polariseerunud ühiskonna. Minu arvates ei tohiks seda otsustada lihtsa ja või ei hääletusega," lisas 52-aastane vabakutseline ajakirjanik William Diaz.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles