Venemaa tegi kümneid õhulööke Süüria lõunaosas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässuliste tank Daraas.
Süüria mässuliste tank Daraas. Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Venemaa tegi laupäeval vähemalt 25 õhulööki Süüria lõunaosas asuvas Daraa provintsis paiknevatele mässuliste positsioonidele, teatas vabaühendus.

Rünnakud leidsid aset provintsi idaosas. Süüria Inimõiguste Vaatluskeskusel polnud esialgu informatsiooni ohvrite arvu kohta.

Piirkonnas on kehtinud relvarahu juba pea aasta.

"Venemaa ägedad õhurünnakud tabasid asulaid Daraa idapiirkonnas. Tegemist on esimese korraga pärast eelmisel aastal Süürias sõlmitud vaherahu," ütles keskuse juhataja Rami Abdel Rahman.

ÜRO peasekretär Antonio Guterres kutsus laupäeval viivitamatult lõpetama sõjalist eskaleerumist Süüria edelaosas ning naasma USA, Venemaa ja Jordaania vahel kokku lepitud relvarahule. USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley kutsus Venemaad survestama oma Süüria liitlasi relvarahust kinni pidama.

Guterres kohtub laupäeval Washingtonis USA välisministri Mike Pompeoga.

Viimase kolme päeva jooksul on Süüria valitsusväed ja nende liitlased pommitanud piirkondi Daraa provintsi idaosas, kust on põgenenud tuhanded tsiviilelanikud.

Euroopa Liidu välisteenistus hoiatas reedel "hävitavate humanitaartagajärgede" eest Lõuna-Süürias mässuliste kontrollitud aladel, kus ägeneb valitsusvägede ja nende liitlaste pealetung.

Süüria valitsusvägede ja nende liitlaste pealetung toimub Daraas, Quneitras ja Sweidas. See piirkond kuulub "pingelõdvendustsooni", mis peaks olema Astana rahukõneluste garantriikide Venemaa, Türgi ja Iraani kaitse all.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles