Briti euroskeptikud kutsuvad Mayd valmistuma leppeta Brexitiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad nõudsid Londonis võimalust Brexiti tingimuste üle hääletada.
Meeleavaldajad nõudsid Londonis võimalust Brexiti tingimuste üle hääletada. Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP / SCANPIX

Briti Brexitit toetavad poliitikud ja äritegelased kutsusid täna peaminister Theresa Mayd olema valmis lahkuma Euroopa Liidust ilma kaubandusleppeta, mida paljud suurtootjad on nimetanud majanduskatastroofiks.

60 parlamendiliiget ja äritegelast märkis avalikus kirjas, et Suurbritannia peaks ähvardama hoida kinni 39 miljardit naelsterlingit lahutusraha, mida London on juba nõustunud maksma.

Kirjale allakirjutanud kutsusid Briti võime kiirendama ettevalmistusi võimaluseks, et EL-ist lahkutakse lepet saavutamata.

Eile marssisid Brexiti teisel aastapäeval 100 000 inimest läbi Londoni tänavate, nõudes võimalust Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise tingimuste üle hääletada.

Brexiti pooldajast Briti välisminister Boris Johnson hoiatas ajalehes Sun kirjutatud artiklis Mayd Brexiti eest, mis on pehme ja lõpmata pikk nagu tualettpaberi rull.

May meeskond alustab peagi järjekordset kõnelusvooru EL-i kolleegidega, kuid endiselt ei ole selge, mida täpselt soovitakse Ühendriikide tulevastest suhetest blokiga, eelkõige tollireeglite osas.

Euroskeptikust kaubandusminister Liam Fox on öelnud, et peaminister on endiselt valmis kõnelustelt lahkuma, kui rahuldavat lepet ei saavutata.

Marss Brexiti vastu on osa suvistest tegevustest, millega aktivistide rühmad soovivad avaldada poliitikutele survet uue rahvahääletuse korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles