Zimbabwe president pääses atentaadikatsest eluga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe president Emmerson Mnangagwa.
Zimbabwe president Emmerson Mnangagwa. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Zimbabwe presidendi pressiesindaja välistas eriolukorra kehtestamise pärast plahvatust, mis kärgatas eile riigipea kihutuskoosolekul.

George Charamba ütles täna riiklikule ajalehele Sunday Mail, et 30. juuliks kavandatud valimiste ettevalmistustega jätkatakse tavapäraselt, hoolimata plahvatusest vahetult pärast president Emmerson Mnangagwa kõnet riigi suuruselt teise linna Bulawayo linna staadionil.

Vähemalt 41 inimest sai vigastada plahvatuses, mis Mnangagwa sõnul leidis aset vaid mõne tolli kaugusel temast. President rünnakus kannatada ei saanud ning märkis hiljem, et tema elu kallale on ka varem korduvalt kiputud.

Võimud ei ole seni teatanud kellegi vahistamisest.

Mnangagwa on lubanud ausaid valimisi, mis on esimesed pärast seda, kui riigi kauaaegne liider Robert Mugabe novembris sõjaväe survel tagasi astus. Varasemaid valimisi on saatnud süüdistused vägivallas ja pettuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles