Viie Tähe Liikumine: silmakirjalikkus rände teemal peab lõppema (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tähe Liikumise esinumber ja Itaalia tööminister  Luigi Di Maio.
Viie Tähe Liikumise esinumber ja Itaalia tööminister Luigi Di Maio. Foto: Riccardo Antimiani / AP / Scanpix

Itaalia populistlik Viie Tähe Liikumine nõuab, et Euroopa riigid võtaksid midagi reaalset ette, et toime tulla sadade tuhandete kontinendile tulvavate migrantidega, hoiatades, et kaalul on Euroopa tulevik.

Rändevastase Liigaga valitsuskoalitsiooni kuuluv Viie Tähe Liikumine tegi täna blogisissekande pealkirjaga «Silmakirjalikkus rände teemal uputab Euroopa».

Artikkel ilmus päeval, mil Euroopa liidrid kogunevad minitippkohtumisele Brüsselisse rändeprobleemi arutama.

Postituses kurdeti, et üksnes vähesed riigid on jõudnud lähedalegi ümber jaotatud immigrantide vastuvõtmisele, nagu nägi ette Euroopa Liidu 2015. aasta nurjunud plaan, mille sihiks oli kergendada Itaalia ja Kreeka koormat.

«Euroopal on aeg end jälle leida põhimõtetes, mida kõik jutlustavad, kuid vähesed siiralt praktiseerivad,» märgiti kirjutises, lisades, et kaalul on Euroopa tulevik poliitilise kogukonnana ja selle väärtused.

Varem teatas Itaalia valitsus, et Liibüa rannikuvetes tegutsevatel välismaiste valitsusväliste abiorganisatsioonide päästelaevadel tuleb edaspidi vajaduse korral abi otsida Liibüa võimudelt.

Kohaliku meedia andmetel saatis Itaalia piirivalve vastavasisulise sõnumi kõigile Vahemerel tegutsevatele omaalgatuslikele päästelaevadele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles