Paavst ootab missale ka mittekatoliiklasi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Marini Tallinnas Peeter-Pauli katedraali ees, kuhu on juba riputatud tema ülemuse paavst Franciscuse tulemisest teatav plakat.
Guido Marini Tallinnas Peeter-Pauli katedraali ees, kuhu on juba riputatud tema ülemuse paavst Franciscuse tulemisest teatav plakat. Foto: Liis Treimann

Kuigi paavst Franciscuse visiidini jääb veel kolm kuud, käivad juba praegu Tallinna ning enne seda kirikupea teele jääva Vilniuse ja Riia vahet Vatikani ametnikud, kes vaatavad üle ürituste toimumispaiku.

Sel põhjusel jalutas mööda Tallinna Vabaduse väljakut ka Guido Marini – paavsti tseremooniameister, keda näeb nii Roomas kui ka reisidel seismas missal kirikupea kõrval ja vastutamas liturgia sujumise eest.

Vabaduse väljaku vaatas Marini üle seetõttu, et seal tuleb paavsti 25. septembril aset leidva visiidi keskseim sündmus – avalik missa, kuhu pääseb umbes 10 000 inimest. «See on igatpidi ilus ja hea koht missa pidamiseks,» kõlas tseremooniameistri hinnang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles