Nigeerias hukkus arvatavates karjakasvatajate rünnakutes 86 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Nigeeria keskosas hukkus laupäeval arvatavates karjakasvatajate rünnakutes põllupidajate küladele 86 inimest, teatas politsei pühapäeval.

Rünnakud leidsid aset Plateau osariigis Barikin Ladi piirkonnas asuvates külades.

Politseinik Undie Adie sõnul käis politsei külad läbi ja leidis eest 86 tapetut. Viga sai veel kuus inimest ning 50 elamut põletati maha, lisas ta.

Piirkonnas vältab pikemat aega vägivaldne heitlus maa ja ressursside pärast ja aastakümnete jooksul on selles surma saanud tuhandeid inimesi. Vägivalla põhjused on etnilised, usulised ja poliitilised.

Analüütikute hinnangul võib sellest saada riigi suurem julgeolekuoht. Praegu peetakse suurimaks ohuks äärmusrühmituse Boko Haram ülestõusu riigi kirdeosas, kus on 2009. aastast surma saanud vähemalt 20 000 inimest.

Olukord survestab president Muhammadu Buharit tegutsema enne järgmise aasta veebruaris toimuvaid presidendi- ja parlamendivalimisi.

Plateau osariigi valitsus kehtestas rünnakute järel liikumispiirangud Riyaomi, Barikin Ladi ja Jos Southi piirkondades, et "vältida seaduse ja korra lagunemist".

"Liikumiskeeld jõustub viivitamatult... ning liikumine on piiratud kella kuuest õhtul kella kuueni hommikul, välja arvatud erakorraliste kohustuste täitmiseks," ütles pressiesindaja Rufus Bature.

Pühapäeval rajasid beromi etnilisse gruppi kuuluvad noored barrikaade Josi ja pealinna Abujat ühendavale maanteele ning ründasid liiklejaid, kes nägid välja nagu "fulaanid ja moslemid", ütlesid vägivalla eest põgenenud inimesed.

Blokaadi ja mitme auto lõhkumist kinnitasid Plateau politsei pressiesindaja Tyopev Terna ning osariigi pealinnas tegutseva sõjalise rakkerühma esindaja major Adam Umar.

Ametlikeil andmeil ei saanud blokaadis keegi surma, kuid vägivalla eest põgenenud mees Baba Bala ütles, et tema nägi vähemalt kuut surnukeha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles