Türgi valimiskomisjoni juht kinnitas Erdoğani võitu presidendivalimistel (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võitis pühapäeval toimunud presidendivalimiste esimeses voorus üle pooled häältest ning pälvis sellega uue ametiaja, teatas valimiskomisjoni juht esmaspäeval.

"President Recep Tayyip Erdoğan sai kõikide kehtivate hääletussedelite arvestuses absoluutse häälteenamuse," ütles Sadi Güven ajakirjanikele. Rohkem üksikasju ta ei täpsustanud.

Valimiskomisjon teatab lõplikud tulemused reedel.

Türgi riiklik uudisteagentuur Anadolu teatas, et loetud on 99 protsenti häältest ning Erdoğan sai neist 52,5 protsenti. Tema lähim rivaal, Muharrem Ince ilmalikust Vabariiklikust Rahvaparteist (CHP), on 30,7 protsendi peal.

Kolmas on 8,4 protsendiga Selahattin Demirtaş kurdimeelsest Rahvademokraatlikust Parteist (HDP) ning neljas on 7,3 protsendiga Meral Akşener rahvuslikust Iyi parteist. Temel Karamollaoğlu on viies 0,9 protsendiga ja Doğu Perinçek kuues 0,2 protsendiga häältest.

Valimisosalus oli senistel andmetel 86,7 protsenti.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles