Mehhikos peeti kinni ühe linna kõik politseinikud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politseinikud.
Mehhiko politseinikud. Foto: ULISES RUIZ / AFP / Scanpix

Mehhikos on sisejuurdluse ajaks kinni võetud Ocampo linna kõik politseinikud, Michoacani osariigi julgeolekuametnik ei täpsustanud, mitu korrakaitsjat kinni peeti.

Politseinikud nabiti kinni pärast seda, kui kampaaniaürituseks valmistunud linnapeakandidaat Fernando Angeles maha lasti. Julgeolekuametnik ei öelnud samas, kas vahistamised on seotud Angelesi surmaga.

Angeles tapeti neljapäeval. Päev varem lasti samas osariigis maha Aguililla linnapeaks pürginud sõltumatu kandidaat Omar Gomez. 14. juunil tapeti samuti Michoacanis asuva Tareta meeriks kandideerinu.

1. juulil peetavate valimiste kampaania algusest saadik on Mehhikos mõrvatud sadu poliitikuid ja kandidaate, enamasti kohalikke.

Mehhikot on tabanud järjekordne organiseeritud kuritegevusega seotud vägivallalaine. 2017. aasta oli viimase kahe kümnendi veriseim, ühtekokku tapeti 25 339 inimest.

Üle 200 000 inimese on tapetud ja veel 30 000 kadunud sestsaadik, kui valitsus 2006. aastal narkojõukude vastu sõjaväe saatis.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles