Brasiilia pangaröövel võeti Peterburis jalpallimatšil vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Dinardi.
Rodrigo Dinardi. Foto: twitter.com

Peterburis vahistati aasta aega tagaotsitavana Londonis redutatud Brasiilia pankasid ja postkontoreid röövinud gängster.

Peterburi politsei vahistas pärast Brasiilia - Costa Rica jalgpallimatši brasiillase Rodrigo Dinardi, keda süüdistatakse mitmes röövis pankadele ja postkontoritele. Dinardi oli varem ka suure organiseeritud kuritegevusega tegeleva jõudu liige.

Viimase aasta Suurbritannias redutanud Dinardi lendas Venemaale eelmisel nädalal, et Brasiilia jalgpallimeeskonda maailmameistrivõistlustel toetada. Kurjategija läbis tolli- ja piirikontrolli probleemideta, näidates oma Itaalia passi. Dinardil on Itaalia ja Brasiilia topeltkodakondsus.

Kuid julgeolekujõudude eest Dinardil siiski märkamatuks jääda ei õnnestunud. Nimelt valmistas Interpol koostöös Vene siseministeeriumiga ette nimekirja rahvusvaheliselt tagaotsitavatest isikutest, kelle koduriigid jalgpalli MM-il osalevad.

Enne 22. juunil toimunud matši jäi kollase särgiga Dinardi jalgpallistaadionil kaamerasilma ette ja äratas kohe politsei tähelepanu. Korrakaitsjad otsustasid Dinardi vahistamisega oodata ja saatsid matši ajal foto Brasiilia julgeolekujõududele, et tema isikut kinnitada. Sealt saabus peagi kinnitav vastus.

Dinardi nimel on Brasiilias mitukümmend kriminaalsüüdistust. 2017. aastal vahistati enamik 20-liikmelise jõugu liikmed, kuid Dinardil õnnestus Itaalia passi abil põgeneda Londonisse.

Peterburi politsei otsustas vahistada Dinardi pärast matši lõppu, et mitte provotseerida vägivalda jalgpallifännide seas. Dinardi juhatati fännide juurest kõrvale ja tal paluti esitada dokumendid. Brasiillane ei osutanud mingit vastupanu.

Nüüd ootab kinnipeetud Dinardi Vene kinnipidamiskeskuses Brasiilia väljaandmisnõuet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles