Krimmis kinni võetud Ukraina laeva meeskond alustas näljastreiki (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaev Mustal merel.
Kalalaev Mustal merel. Foto: Caro / Frank Sorge / Scanpix

Krimmi rannikul kinnivõetud Ukraina kalalaeva JaMK- 0041 meeskond keeldub toidust, ütles nende advokaat Edem Semeldjajev.

«Ühe meremehe ema sõnul on nad oma määramatust olukorrast meeleheitel ja keelduvad söömast,» kirjutas Semeldjajev eile Facebookis.

Advokaadi sõnul ei lubata meeskonna juurde advokaate ja meeste kaebusi eiratakse.

«Jätkame tööd Ukraina meremeeste «sõjavangist» vabastamiseks,» kirjutas Semeldjajev.

4. mail Mustal merel peeti kinni Ukraina kalalaev JaMK-0041, mis Venemaa julgeolekuteenistuse FSB väitel tegeles ebaseadusliku bioressursside hankimisega Vene majandusvetest.

«4. mail kinni peetud kalalaeva JaMK- 0041 meeskonna liikmete suhtes rakendatud meetmete tulemusel tuvastati, et enne kinnipidamist olid nad lasknud Vene majandusvetesse lestavõrgud, lestapüük on aga aprillist juuni keskpaigani Mustal merel keelatud,» seisis teates.

Lisaks Vene majandusvetest avastatud püügivahenditele on kahtlus, et samasugused võivad olla paigutatud ka Ukraina majandusvetesse, edastas FSB.

Laeva kapteni Ukraina kodaniku V. Novitski suhtes algatati kriminaalasi, laev on aresti all.

Tegemist võib olla Venemaa vastusammuga Aasovi merel kinni peetud Vene kalalaeva Nord arestimisele Ukraina poolt märtsi lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles