Video: Kadõrov kuulutas Salah Tšetšeenia aukodanikuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Salah ja Ramzan Kadõrov.
Mo Salah ja Ramzan Kadõrov. Foto: Karim Jaafar / AFP / Scanpix

Tšetšeenia vabariigi juht Ramzan Kadõrov andis Egiptuse jalgpallitähele Mo Salahle Tšetšeenia aukodakondsuse.

Inimõiguslased on kritiseerinud Salahd sel kuul toimunud fotosessiooni tõttu Kadõroviga, keda süüdistatakse inimõiguste rikkumises ja piirkonna karmikäelises valitsemises.

Kriitikute sõnul kasutab Egiptuse meeskonda Groznõis võõrustav Kadõrov jalgpalli maailmameistrivõistlusi võimalusena enda kuvandit islamimaalimas propageerida.

Reedel teatas Kadõrov, et andis Salahle õhtusöögil üle kodakondsustunnistuse ja meenemärgi.

«Muhammad Salah on Tšetšeenia Vabariigi aukodanik! Täpselt nii! Täna allkirjastasin ma dekreedi, et suurepärasele Egiptuse ja Liverpooli jalgpallurile see tiitel anda,» kirjutas Kadõrov sotsiaalmeediavõrgustikus VKontakte.

«See tiitel on välja teenitud! Tuhanded lapsed, noored ja vanurid said võimaluse näha üht maailma parimat mängijat ja temaga suhelda,» selgitas Kadõrov.

Tšetšeenia presidendi sõnul tänas Salah teda külalislahkuse ja Groznõi suurepäraste elamis- ja treeningtingimuste eest.

Vastates kriitikale, et ta kasutas Salahd enda kuvandi parandamiseks, vastas Kadõrov: «Mina ei kutsunud Muhammad Salahd või Egiptuse meeskonda. Me lõime tingimused ja nad valisid meie piirkonna.»

Salah ei ole asja kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles