Jordaania ei võta vastu uusi Süüria põgenikke (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Zaatri põgenikelaager Jordaanias.
Al-Zaatri põgenikelaager Jordaanias. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / Scanpix

Jordaania ei võta enam vastu süürlasi, kes põgenevad Bashar al-Assadi režiimi viimase pealetungi eest riigi lõunaosas Jordaania piiri lähedal, teatasid võimud täna.

Assadile lojaalsed väed liiguvad õhulöökide toel sügavamale ülestõusnute kontrolli all olevasse Daraa provintsi. USA on väidetavalt mässulistele öelnud, et neil ei tasu enam oodata Ühendriikide abi režiimivägede pealetungi eest.

Jordaania valitsuse pressiesindaja Jumana Ghunaimat ütles, et kuningriik teeb oma rahvuslike huvide kaitsmiseks koostööd USA ja Venemaaga.

The Jordan Times kirjutas täna, et pressiesindaja sõnul on Jordaanias juba suur hulk Süüria põgenikke ning riik lihtsalt ei suuda rohkem vastu võtta.

Jordaanias on umbes 660 000 registreeritud põgenikku, kuid oma kodust lahkuma sunnitud süürlaste tegelik arv riigis on kaks korda suurem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles