Itaalia siseminister sõitis Liibüasse rändekriisi arutama (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Salvini kohtus Liibüa valitsusametnikuga.
Matteo Salvini kohtus Liibüa valitsusametnikuga. Foto: MAHMUD TURKIA / AFP / SCANPIX

Itaalia immigratsioonivastane siseminister Matteo Salvini sõitis täna esimese valitsusliikmena visiidile Liibüasse rändekriisi arutama.

«Lahkusime missioonile Liibüasse!» kirjutas Salvini sõjaväelennuki pardal tehtud selfi kirjelduseks Twitteris.

Salvini on esimene Itaalia populistliku valitsuse liige, kes Liibüat külastab.

Euroopa rändekriisi eesliinil olev Itaalia on oma uue valitsuse ajal keelanud päästelaevadel siseneda oma sadamatesse ning nõudnud ELi liikmesmaadelt suuremat solidaarsust.

Itaalia valitsus käskis laupäeval Liibüa rannikuvetes tegutsevatel välismaiste vabaühenduste päästelaevadel vajaduse korral abi otsida Liibüa võimudelt.

«Las Liibüa võimud teevad oma tööd (migrantide) päästmisel ja äratoomisel oma riiki, nagu nad on seda juba mõnda aega teinud ilma, et aplad vabaühendused neid segavad või neile probleeme valmistavad,» ütles ta.

«Itaalia sadamad on ja jäävad suletuks neile, kes aitavad inimsmugeldajaid,» lisas ta.

Liibüa asepeaminister Ahmed Maiteeq sõnas täna ajalehes La Repubblica avaldatud intervjuus, et loodab teha migrantide küsimuses Itaalia valitsusega koostööd.

«Koostöö Itaalia ja Liibüa vahel on väga tähtis,» ütles ta, lisades, et migrandid on suureks probleemiks ka Liibüale.

«Inimsmugeldajad, kes viivad Itaaliasse migrante, on meie jaoks kriminaalsed ühendused, kes takistavad Liibüal astuda sammu raske normaliseerumise suunas,» sõnas Maiteeq.

«Terve Euroopa peab mõtlema struktuursete meetmete peale Aafrika riikide hõlmamiseks migrantide peatamisse,» lisas ta.

Itaalia ja Malta pole eilse seisuga lubanud vabaühenduse päästelaeval Lifeline, mille pardal on umbes 230 Aafrikast pärit migranti, oma riigis randuda. Laeva pardal on ka lapsi ja rasedaid naisi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles