USA migrandikeskuse juht: rumal poliitika kahjustab lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornillo põgenikekeskuse telgid.
Tornillo põgenikekeskuse telgid. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Texase laste kinnipidamiskeskuse juht teatas eile, et president Donald Trumpi peresid lahutav nulltolerantsipoliitika on rumal ja kahjustab lapsi.

USA-Mehhiko piiri ääres asuva Tornillo laste migrandikeskuse vanemametnik nimetas perede eraldamise poliitikat rumalaks otsuseks.

«Ainus, mida see tegi, on laste kahjustamine,» sõnas anonüümsust palunud ametnik. «See operatsioon ei oleks üldse osutunud vajalikuks, kui eraldamispoliitikat ei oleks ette võetud.»

Tornillo telklaagri magamiskohad.
Tornillo telklaagri magamiskohad. Foto: / AP

Hoolimata Trumpi eelmisel nädalal vastu võetud otsusest, et laste eraldamine lõpetatakse, viibib Tornillo laagris endiselt 23 last, kellel ei ole sidet vanemate või järelvaatajatega.

Texase kõrbesse rajatud 22 suure telgiga migrandilinnakus on lisaks 23 vanematest eraldatud lapsele veel 326 alaealist, kes sisenesid Ühendriikidesse omapäi.

Ainult 14 last 326st on tüdrukud ja neid hoitakse teistest eraldi telgis.

Valitsuse sõnul on alustatud perede taasühendamisega, kuid telklinnakut külastanud ajakirjanike sõnul on protsess ilmselgelt alles algusjärgus. Vanematega illegaalselt riiki sisenenud lastest on viidud tagasi pere juurde vaid kolm. Suurem osa Tornillos hoitavatest lastest sisenesid riiki järelvalveta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles