Ameeriklanna helistas loata vett müünud tüdruku tõttu politseisse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vett müünud tüdruku pärast politseisse helistanud Alison Ettel.
Vett müünud tüdruku pärast politseisse helistanud Alison Ettel. Foto: twitter.com

Kaheksa aasta vanune Jordan Rodgers sai San Francisco kõnniteel veerand tundi vett müüa kui tema «ebaseaduslikust» tegevusest politseisse teatati.

«Ta küsis, kus mu luba on. Ja ma ei teadnud, mis asi luba on,» lausus kaheksa-aastane Rodgers juhtumi kohta, kus tema juurde tuli vihane naine, kes süüdistas teda ebaseaduslikus vee müümises.

Alison Ettel kutsus mustanahalisele Rodgersile politsei. Juhtumit märkas Rodgersi ema Erin Austin, kes vahejuhtumisse sekkus ja vestluse lindistas.

Küsimusele, miks ta politseisse helistas, vastas Ettel: «Ileegaalselt ilma loata vee müümise tõttu.»

Austin lausus, et ta pole kindel, kas naise otsus oli ajendatud rassiküsimusest, kuid märkis, et Ettel paistis olevat noore tüdruku peale väga ärritunud.

Kaheksa-aastane Jordan müüs tänaval vett, et koguda raha oma esimese reisi jaoks Disneylandi.

«Ma kaotasin hiljuti töö ja me planeerisime enne seda Disneylandi reisi,» selgitas Austin. «Ja see lõi meie plaanid veidi sassi. Mu tütar tahtis lihtsalt aidata.»

Ettel tunnistas hiljem, et tegi politseisse helistades vea ning ei oleks pidanud tüdrukut tülitama.

Austini sõnul ei ole tema tütar vee müümise mõttest loobunud. Selleks ei pruugi aga enam otsest vajadust olla, sest internetis levinud klippi nägi ka muusik Jonathan Brannon, kes perele reisi Disneylandi välja tegi.

Normaalsete tegevuste tõttu mustanahalistele politsei kutsumine on Ühendriikides olnud hiljuti korduv nähe. Aprillis kutsus Jennifer Schulte politsei mustanahalistele, kes pargis grillisid.

Eelmisel kuul helistas Yale`i ülikooli õpilane politseisse, sest mustanahaline kaasõppur magas puhkealal.

Kaks kuud tagasi kutsuti politsei kahele mustanahalisele mehele, kes kasutasid Starbucksi kohviku tualetti ja istusid mõned minutid lauas ilma tellimust esitamata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles