Merkel: sel nädalal rändepoliitika osas kokkulepet ei tule (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: MARKUS SCHREIBER / AP / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel teatas, et sel nädalal toimuval Euroopa Ülemkogul Euroopa Liidu migratsioonipoliitika osas kokkuleppele ei jõuta.

«Reedeks ei saavutata lahendust kogu asüülipaketi seitsme direktiivi osas,» teatas Merkel täna pressikonverentsil Hispaania peaministriga, lisades, et kahe direktiivi kallal töötamiseks on vaja lisaaega.

«Seetõttu olen ma kõnelenud koostööst riikidega, mis on valmis töötama migratsioonipoliitika iga aspekti kallal,» lisas liidukantsler kahepoolsete kõneluste jätkamisest.

Merkeli jaoks oli Euroopa Ülemkogu eluliselt tähtis võimalus siluda EL-i riikide vahelisi pingeid migratsioonipoliitika osas.

Saksa siseminister Horst Seehofer on ähvardanud ilma Merkeli heakskiiduta taastada Saksamaa piiridel kontrollid, Seehoferi selja taha on koondunud ka Merkeli partei Baierimaa sõsarpartei. Merkeli sõnul rikuks piirikontrollide kehtestamine rahvusvahelist õigust ja annaks ebasobivat eeskuju teistele Euroopa riikidele.

Saksa konservatiivide ühtsust lõhestava vaidluse viimane õlekõrs on Merkeli jaoks üle-Euroopalise migratsioonipoliitika saavutamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles