Läti kuulutas põua tõttu välja üleriigilise looduskatastroofi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis.
Läti peaminister Māris Kučinskis. Foto: Edijs Pālens / LETA / Scanpix

Täna otsustas Läti kriisinõukogu kuulutada kaks kuud väldanud põua valguses põllumajanduse eriolukorra asemel välja üleriigilise looduskatastroofi.

Peaminister Māris Kučinskis avas otsuse tagamaid ja tõi kriisinõukogu otsuse põhjenduseks välja asjaolu, et põllumeeste abistamiseks piisab looduskatastroofi väljakuulutamisest ning põua mõjusid saab aidata lahendada olemasoleva seadusandlusega.

Ta lisas, et andis ka rahandusministeeriumile juhised valmistada valitsusele ette kava põllumeeste kindlustuseprobleemi lahendamiseks. Nimelt ei ole Läti põllumehed suures osas põua vastu kindlustatud.

Põllumajandusminister Jānis Dūklavs ütles omaltpoolt, et üleriigilise looduskatastroofi põllumajandussektoris pidi välja kuulutama põllumeeste säästmiseks kehvade tulemuste eest seoses Euroopa Liidu rahastatud projektide või laenudega, kuivõrd siis saavad nad apelleerida vääramatule jõule. Samas märkis ta, et looduskatastroofi puhul põllumeestele kompensatsiooni ei maksta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles