Colombia taasalustab kokaistanduste hävitamist õhust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia sõdurid ja põllutöölised hävitavad kokaistandusi.
Colombia sõdurid ja põllutöölised hävitavad kokaistandusi. Foto: Reuters / Scanpix

Colombia taasalustab kokaistanduste õhust piserdamist taimemürkidega, et piirata nende pindala rekordilist kasvu, teatas president Juan Manuel Santos teisipäeval.

Augustis ametist lahkuv Santos ütles, et tervishoiu- ja keskkonnaministeerium kiitsid plaani heaks.

Colombia, mis on maailma suurim kokaiini tootja, lõpetas lennukite kasutamise kokaistanduste vastu 2015. aastal seoses tervishoiumuredega, kuid on sattunud USA üha suureneva surve alla piirata kokaiini rekordilist tootmist.

Santos ütles, et taimemürkidega piserdamine korraldatakse droonidega, mis lendavad lennukitest madalamal. Samuti kasutatakse varasemast poole võrra lahjemaid taimemürke.

USA riiklik narkokontrolliamet teatas esmaspäeval, et Colombias on kokaistanduste üldpindala kasvanud 11 protsendi võrra rekordilise 290 000 hektarini. Kokaiini tootmine on aga kasvanud 19 protsenti.

Santos ei täpsustanud, millal kokaistanduste piserdamist uuesti alustatakse, kuid kaitseminister Luis Carlos Villegas ütles varem sel nädalal, et seda võidakse teha juba kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles