Trumpi julgeolekunõunik kohtub Moskvas Putiniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riikliku julgeoleku nõunik John Bolton.
USA riikliku julgeoleku nõunik John Bolton. Foto: Nicholas Kamm / AFP / Scanpix

USA presidendi riikliku julgeoleku nõunik John Bolton saabub täna Moskvasse, kus teeb eeltööd võimalikuks USA-Vene tippkohtumiseks. Muuhulgas kohtub Bolton ka president Vladimir Putiniga.

Bolton kohtub täna Vene välisministri Sergei Lavroviga. Hiljem teatati, et nõunik kohtub Kremlis ka president Putiniga.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles eile, et Boltoni kohtumised Moskvas keskenduvad kahepoolsetele suhetele, rahvusvahelisele stabiilsusele ja piirkondlikele probleemidele.  Bolton annab Moskvas ka kell 19.30 pressikonverentsi.

Spekuleeritakse, et visiidil teatatakse Putini ja USA presidendi Donald Trumpi peatsest kohtumisest. Seni on kohtumispaikadena räägitud Viinist ja Helsingist ning võimaliku kuupäevana 15. juulist.

Politico teatel pakuks Helsingi Putini soovitud neutraalset kohta. Samuti on Helsingi piisavalt lähedal Venemaale, et Putin jõuaks naasta õigeaegselt Moskvasse, kus 15. juulil mängitakse jalgpalli maailmameistrivõistluste finaal.

Kreml ei soovinud võimaliku Soome tippkohtumist kommenteerida.

Trump osaleb NATO tippkohtumisel 11.-12. juulini Brüsselis ja suundub 13. juulil edasi visiidile Suurbritanniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles