Stoltenberg: Gruusia ja Ukraina NATO-sse astumine ei ole Venemaa asi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: John Thys / AFP / Scanpix

Ukraina ja Gruusia NATO-sse astumist arutatakse Gruusia, Ukraina ja alliansi praeguste liikmetega ning Venemaa ei tohi sellesse protsessi sekkuda, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

Vastates Deutsche Welle küsimusele Ukraina ja Gruusia väljavaadete kohta pääseda NATO-sse ütles Stoltenberg, et nende liikmesustaotleja seisundit toetatakse tugevdades ja suurendades nende lõimumist NATO-ga.

Peasekretär rõhutas, et liikmesuse küsimust arutatakse üksnes 29 liitlase ja nende kahe riigiga ja see protsess ei näe ette kellegi teise sekkumist. Seejuures viitas ta Venemaale ja ütles, et viimasel ei ole õigust üritada otsustada, mida tema naabrid teevad või ei tee.

«Loomulikult on täiesti lubamatu, kui selline suur jõud nagu Venemaa üritab taastada oma huvidesfääri, otsustades, mida naabrid teha võivad. Nii et, kas Gruusia ja Ukraina saavad NATO liikmeks või mitte, otsustavad Ukraina ja Gruusia ning NATO liikmesriigid,» ütles Stoltenberg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles