Putin ja Trump kohtuvad Helsingis (26)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOTO: Vladimir Putin ja Donald Trump 2017. aasta novembris APEC-i tippkohtumisel Vietnamis.
FOTO: Vladimir Putin ja Donald Trump 2017. aasta novembris APEC-i tippkohtumisel Vietnamis. Foto: Jorge Silva / Reuters / Scanpix

Kreml teatas täna, et USA presidendi Donald Trumpi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini eelseisev kohtumine toimub 16. juulil Helsingis.

USA presidendi riikliku julgeoleku nõunik John Bolton on riigipeade kohtumise teemasid kommenteerides öelnud, et arutlusele tulevad kahe riigi ühised probleemid ja koostöövaldkondade määratlemine.

Bolton pidas võimalikuks, et kohtumisel tõstatatakse muuhulgas Venemaa G7-sse naasmise küsimus, aga ka teised teravad teemad, mis kahe riigi vahel pingeid on tekitanud. Nende seas on olukord Krimmis, 2014. aasta juulis allatulistatud Malaisia reisilennukisse puutuv, Süüria sündmused ja Venemaa sekkumine USA presidendivalimistesse.

Samas kinnitas nõunik, et arutama ei hakata sanktsioonide tõstmist ja Krimmi okupeerimist ei tunnustata. 

Trump on kohtumist kommenteerides öelnud, et arvatavasti räägitakse kohtumisel Süüriast ja Ukrainast, aga ka teistel teemadel. President usub, et kohtumine võib kaasa tuua palju head. 

Putini ja Trumpi kohtumist kommenteerides on Briti ministrid väljendanud kartust, et see  võib kaasa tuua NATO õnnestamise.

Ministrid peavad võimalikuks, et Putin veenab Trumpi vähendama USA sõjalist kohalolekut Euroopas ja viimane võib tühistada või muuta alliansi kavandatavaid sõjaväeõppusi.

Viimane põgus kohtumine kahe riigipea vahel leidis aset möödunud aasta novembris Vietnamis.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles