Bolton: Trump ja Putin peavad vajalikuks arutada ühiseid probleeme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Bolton
John Bolton Foto: Andrew Harrer / Sipa USA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ja Vene riigipea Vladimir Putini kavandatavas kohtumises ei ole midagi tavatut, ütles kolmapäeval Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik John Bolton, kelle sõnul on mõlemad liidrid veendunud vajaduses pidada dialoogi ühiste probleemide üle.

«Kui heita pilk meie koostöö võimalikele valdkondadele, siis president Trump ja president Putin on seisukohal, et tuleb arutada ja läbi rääkida ühiste probleemide üle ning määratleda koostöövaldkonnad, sest Vene Föderatsiooni ja USA kahepoolsed suhted mõjutavad kogu maailma stabiilsust,» märkis ta.

Ta meenutas, et viimase aasta jooksul on Trump kohtunud Suurbritannia, Saksamaa, Prantsusmaa, Kreeka, Itaalia, Austria ja teiste riikide juhtidega, Putin aga on pidanud kõnelusi mitmete Euroopa liidritega.

Boltoni sõnul ei oodata kohtumiselt konkreetseid tulemusi, sest eelmisest USA ja Venemaa tippkohtumisest on möödunud palju aega. Samas ta ka ei välistanud kokkuleppeid.

Nõunik pidas võimalikuks, et Trump tõstatab kohtumisel Putiniga taas Venemaa G7-sse naasmise teema. «Ma arvan, et küsimus seitsmest või kaheksast võib presidentide isiklikul kohtumisel üles kerkida,» märkis Bolton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles