Zimbabwe riigipea kahtlustab rünnakus Mugabe naise toetajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikud rünnakus haavatute eest hoolitsemas.
Meedikud rünnakus haavatute eest hoolitsemas. Foto: ZINYANGE AUNTONY / AFP

Zimbabwe president Emmerson Mnangagwa kahtlustab eelmisel nädalavahetusel aset leidnud plahvatuse korraldamises Robert Mugabe naise Grace Mugabe toetajaid, selgus brittide rahvusringhäälingu BBC kolmapäevasest usutlusest.

Plahvatuses sai surma kaks ja vigastada 49 inimest, kelle seas ka kaks asepresidenti.

Mnangagwa nimetas rünnakut "poliitiliseks tegevuseks mõnede ärritunud G-40 isikute poolt", kes on vihased võimu praeguse jaotumise üle.

President viitas sellega liikumisele Generation 40, kes soovis, et võimule pääseks Grace Mugabe.

Riigi suuruselt teise linna Bulawayo staadionil läinud nädalal kärgatanud plahvatuses said vigastada üks kahest asepresidendist Kembo Mohadi ning valitseva partei ZANU-PF-i esimees ja keskkonnaminister Oppah Muchinguri-Kashiri. Vigasaanute seas oli ka erukindral Constantino Chiwenga naine Mary, parlamendi aseesimees Mabel Chinomona ja ZANU-PF-i poliitilise organisatsiooni juht Engelbert Rugeje.

Plahvatus leidis aset vaid mõni sekund pärast seda, kui president oli lõpetanud kõne ja kõndis lavalt alla.

Mnangagwa viibis linnas, et teha kampaaniat 30. juuli üleriigiliste valimiste tarvis. Tegemist on esimeste valimistega, kus ei kandideeri riigi kauaaegne liider Robert Mugabe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles