FIFA tipus lendavad süüdistused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX.

Katari jalgpallijuht, kes üritab peatselt tõugata troonilt FIFA veteran-presidenti Sepp Blatterit, kutsub maailma jalgpalli juhtorganit üles esitama korruptsioonisüüdistust ka oma oponendile.


Mohamed bin Hammam, kelle FIFA ise altkäemaksu asjus uurimise alla võttis, tegi eile ametliku avalduse, milles lükkab tagasi kõik süüdistused.

Aga mitte ainult.

Bin Hammam läks sammu kaugemale ja ütles, et ootab eetikakomisjonilt uurimise algatamist ka Blatteri enda suhtes.

Bin Hammam on Aasia Jalgpalli Konföderatsiooni president ja FIFA täitevkomitee Exco liige.

Teda süüdistatakse pistiseskandaalis osalemises, mis keerleb hiljuti Trinidadis aset leidnud kohtumise ümber Kariibi jalgpalliliidu liikmetega.

Bin Hammami avaldusest võib lugeda: «Süüdistuses on ära toodud ka väited, mille kohaselt FIFA ametisolev president Blatter oli teadlik ebaseaduslikest, Kariibi jalgpalliliidu liikmetele tehtud maksetest, kuid ei astunud samme nende tõkestamiseks.»

Ta jätkab: «Et süüdistused esitati vahetult käesoleva aasta 1. juunil toimuvate FIFA presidendi valimiste künnisel, viitab sellele, et tegemist on ulatusliku plaaniga kahjustada bin Hammami mainet.»

Blatter ütles väite kohta, nagu mänginuks ta ise teatud rolli süüdistuste esitamises oma oponendi vastu, et see on «naeruväärne ja ülimalt laiduväärne.»

FIFA ei soovinud olukorda kohe kommenteerida.


Copyright
The Financial Times Limited 2011.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles