Prantsusmaal vahistati 10 moslemite vastase rünnaku planeerijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei.
Prantsuse politsei. Foto: Charles Platiau / Reuters/Scanpix

Prantsusmaa ametivõimud on esitanud süüdistuse kümnele paremäärmuslasele, keda kahtlustatakse moslemite vastu suunatud rünnaku planeerimises.

Laupäeval aset leidnud haarangu käigus võeti vahi alla üheksa meest ja üks naine vanuses 32-69.

Vahistatute üle toimus eile õhtul kohtuprotsess, kus neid süüdistati kuritegelikus terroristlikus vandenõus, vahendab AFP. Mitu neist kahtlustatakse ka tulirelvaseaduse ja lõhkeseadeldiste tootmise või omamise reeglite rikkumises.

Politsei seostab neid vähetuntud rühmitusega AFO (Action des Forces Operationnelles), mis ärgitab prantslasi võitlema islamiusulistega. Rühmitus nimetab moslemeid sisevaenlaseks. Väidetavalt oli kahtlusalustel hägune plaan sooritada islamiusuliste inimeste vastu vägivallaakt.

Haarangud toimusid Pariisi piirkonnas, Korsika saarel ning riigi lääneosas asuvas Charente-Maritime'i departemangus, ütlesid politseinikud. Haarangute käigus leiti vintpüsse, käsirelvi ja isetehtud granaate. Lisaks avastati ühe kahtlusaluse kodust esemeid, mida saab kasutada lõhkeaine TATP valmistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles