KOHALIK VAADE. Türgi sotse hämmastas valimiskaotus

Barçin Yinanç
, Ajakirjanik, Hürriyet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata puhunud muutustetuultest jätkab Türgi vana võimu all: president Recep Tayyip Erdoğan tänab İstanbulis Taksimi väljakule üles riputatud plakatil linlasi toetuse eest.
Hoolimata puhunud muutustetuultest jätkab Türgi vana võimu all: president Recep Tayyip Erdoğan tänab İstanbulis Taksimi väljakule üles riputatud plakatil linlasi toetuse eest. Foto: Sedat Suna/EPA/Scanpix

«Siia on kogunenud rohkem rahvast, kui on Eestis inimesi,» vahendas Türgi ajakirjandus riigis elava eestlase Hille Hanso sõnu. Ta kõneles suurima opositsioonierakonna Vabariikliku Rahvapartei (CHP) kampaaniakogunemisest İstanbulis päev enne presidendi- ja parlamendivalimisi 24. juunil.

«See on läbi!» teatas ka üks CHP toetaja kihutuskoosolekult mulle saadetud sõnumis, viidates sellele, et lõpuks on käes aeg, mil võimult tõugatakse valitsev Õigluse ja Arengu Partei (AKP).

See ei saanud aga tõeks ja ametisolev president Recep Tayyip Erdoğan võitis 52-protsendilise toetusega, samas kui tema peamine rivaal sotsiaaldemokraatide ridadest Muharrem İnce kogus 30 protsenti häältest. Parlamendivalimistel läks CHP-l veel kehvemini ja nad said ainult 23 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles