Colombia peatne president on valmis kokaistandusi hävitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokapõõsas
Kokapõõsas Foto: Wikipedia.org

Colombia presidendiks valitud Iván Duque ütles neljapäeval, et tema on valmis taastama kokaistanduste mürgitamise õhust, et toodangu järsule kasvule piir panna.

«Seekord peame uurima kõiki võimalusi ja valida tuleb need, mis tagavad suurima täpsuse, efektiivsuse ja kolmandate poolte minimaalse kahjustamise,» ütles Duque vastuseks küsimusele, kas ta eelistab taimemürgi pritsimist lennukitelt või droonidelt.

Maailma suurim kokaiinitootja Colombia lõpetas lennukite kasutamise kokaistanduste vastu 2015. aastal seoses tervise- ja keskkonnamuredega, kuid on sattunud USA üha suureneva surve alla piirata kokaiini rekordilist tootmist.

Otsuse langetas lahkuv president Juan Manuel Santos, kes aga teatas teisipäeval, et kokaistanduste õhust piserdamine taastatakse, et piirata nende pindala rekordilist kasvu.

Uus president astub ametisse 7. augustil. Ta vastas ajakirjanike küsimustele Washingtonis enne USA vabariiklasest senaatori Marco Rubio ja välisministri Mike Pompeoga kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles