EL õigustab migrantide sortimiskeskuse mõtet ÜRO toetusega (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi esimesed piiritarad ehitas Hispaania oma Ceuta ja Melilla enklaavide ümber. Need püstitanud firma turvatarasid on praeguseks kerkinud ka Mandri-Euroopasse.
ELi esimesed piiritarad ehitas Hispaania oma Ceuta ja Melilla enklaavide ümber. Need püstitanud firma turvatarasid on praeguseks kerkinud ka Mandri-Euroopasse. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Austraalia ajakirjanik küsis eile Brüsselis europarlamendi presidendi Antonio Tajani käest pressikonverentsil otse, kas Euroopa Liit plaanib teha kolmandatesse riikidesse samasugused migrantide vastuvõtukeskused nagu tema kodumaa kurikuulus ettevõtmine.

Väljapoole ELi piire rajatavad vastuvõtukeskused on üks migratsioonikriisi võimalikke leevendusi, millest juba enne eile Brüsselis alanud ülemkogu järjest valjemini räägiti. Meedias ringles ka info, et võimalikud asukohad on Albaania, Maroko ja Tuneesia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles