Euroopa Liidu liidrid leppisid kokku Vene sanktsioonide pikendamises (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28. ja 29. juunil toimub Brüsselis Euroopa Ülemnõukogu.
28. ja 29. juunil toimub Brüsselis Euroopa Ülemnõukogu. Foto: STEPHANIE LECOCQ / AFP / Scanpix

Euroopa Liidu liidrid leppisid Brüsseli tippkohtumisel kokku, et Venemaale Ukraina konflikti tõttu kehtestatud majandussanktsioone pikendatakse veel kuue kuu võrra, teatas ühendus täna hommikul.

Euroopa Liit kehtestas sanktsioonid 2014. aasta juulis pärast seda, kui Malaysia Airlines reisilennuk lend MH17 tulistati Ukraina kohal alla ja hukkus 298 inimest. Euroopa Liit süüdistas toimunus Donbassi venemeelseid mässulisi.

Euroopa Ülemkogu teatas, et ühenduse liidrid leppisid kokku majandussanktsioonide pikendamises Venemaa vastu kuue kuu võrra.

Ühe anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnul võtsid 28 liidrit otsuse vastu pärast lühikest arutelu Ukraina, Venemaa ja Minski rahuprotsessi teemadel.

Euroopa Liidu liidrid kinnitasid ka täielikku toetust ÜRO resolutsioonile eritribunali moodustamisest kohtumõistmiseks nende üle, kes vastutavad Malaisia reisilennuki lend MH17 allatulistamise eest Ukrainas. Samuti kutsuti Venemaad üles aktsepteerima oma vastutust ja tegema täielikku koostööd kõigi jõupingutustega, et saavutada tõde, õiglus ja vastutus.

Euroopa Liit on kehtestanud Venemaale sanktsioonid ka seoses Krimmi annekteerimisega 2014. aastal.

Lääne sanktsioonid Venemaa vastu on tõenäoliselt üks teema USA presidendi Donald Trumpi ja Venemaa riigipea Vladimir Putini kohtumisel 16. juulil Helsingis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles