Leedu peaminister: loodan Trumpilt suhetes Moskvaga põhimõttekindlust (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevicius.
Leedu välisminister Linas Linkevicius. Foto: Vadim Ghirda / AP / Scanpix

Leedu välisminister Linas Linkevičius väljendas telefonivestluses oma USA kolleegi Mike Pompeoga lootust, et Ühendriikide presidendi Donald Trumpi kohtumine Vene riigipea Vladimir Putiniga näitab USA põhimõttekindlust suhetes Moskvaga.

Leedu ja USA minister vestlesid mõni tund pärast Trumpi ja Putini 16. juulil Helsingis toimuva kohtumise teatavakstegemist.

Peaminister väljendas enda huvi USA põhimõttekindluse vastu suhetes Moskvaga ja kaitse tugevdamise vastu Balti regioonis. Parimaks heidutuseks ja julgeolekutagatiseks piirkonnas peab Linkevičius USA vägede alalist kohalviibimist, vahendab BNS.

Välisminister kinnitas Leedu toetust USA seisukohale, et Euroopa riigid peavad kaitsekulutusi suurendama. «Rohkem vägesid, rohkem õppusi, rohkem vahendeid toetusprojektidele. Meil ei ole mureks alust. Peame kokku hoidma, peame ise palju ette võtma, et eurooplased võtaksid kohase vastutuse,» ütles Linkevičius.

Trump sõidab Helsingi kohtumisele NATO tippkohtumiselt Brüsselist. Trump on viimasel ajal üsna arvustavalt rääkinud USA kohustustest NATO ees.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles