Saksa parlament kiitis heaks Kreeka võlaleevendusprogrammi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa parlament kiitis heaks Kreeka võlaleevendusprogrammi.
Saksa parlament kiitis heaks Kreeka võlaleevendusprogrammi. Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Saksa parlament kiitis reedel heaks võlaleevendusprogrammi Kreekale, mis on mõeldud aitama riigil toime tulla sellele abiprogrammi raames antud laenudega.

Parlament kiitis programmi heaks häältega 410-226, seitse saadikut jäi erapooletuks. Möödunud nädalal jõudsid võlaleevenduse osas leppele Kreeka võlausaldajad Euroopas ning Rahvusvaheline Valuutafond (IMF). Neljapäeval kiitis selle heaks ka Eesti valitsus.

Rahandusminister Olaf Scholz ütles parlamendile, et selle programmiga saadetakse sõnum Euroopa ühtsusest ning see tagab, et Kreeka saab hakkama ka pärast kaheksa aastat kestnud abiprogrammi lõppu augustis.

Võlaleevendus koosneb järgmistest elementidest: jäetakse ära Euroopa finantsstabiilsuse fondist (EFSF) Kreekale oma võlakirjade väljaostmiseks antud laenude lisaintressid ning lükatakse 10 aasta võrra edasi osa EFSF-i laenude tagasimaksete algust, millega pikenevad ka laenude tagasimakse tähtajad. Lisaks tagastatakse Kreekale eurosüsteemi tugiostudega Kreeka võlakirjadelt teenitud intressitulu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles