Türgi kavatseb USA vastuseisust hoolimata osta Venemaalt raketisüsteemi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõjaväelased Süüria piiri lähistel Reyhanlis.
Türgi sõjaväelased Süüria piiri lähistel Reyhanlis. Foto: ILYAS AKENGIN / AFP / SCANPIX

Türgi presidendi pressisekretäri İbrahim Kalıni sõnul ei kavatse Ankara USA survest hoolimata loobuda Vene raketisüsteemi S-400 ostmise tehingust.

«Türgil kui iseseisval riigil on taolistes küsimustes viimane sõna. Türgi otsustab, millised kaitsesüsteemid on tähtsad ja kellelt neid osta,» vahendas Kalıno sõnu väljaanne Sabah.

«Siitpeale mingit tagasipööret ei tule. Tehingud on sõlmitud. Need (S-400) toimetatakse kohale tuleval aastal. Nende tehnoloogia üleandmine on meie jaoks tähtsaim küsimus. Me ei taha mitte lihtsalt omandada ja kasutada tehnoloogiat, vaid seda toota,» märkis ta.

Kalıni väitel on Türgi alati tahtnud häid suhteid USAga, kuid Ankara ei kavatse sallida oma iseseisvate õiguste piiramist ja on valmis rakendama vastumeetmeid, kui Washington üritab kehtestada Türgile S-400 ostmise eest sanktsioonid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles