Egiptuse president kutsus rahvast reformide osas kannatlikkusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo, Egiptus
Kairo, Egiptus Foto: Friedrich Stark

Egiptuse president Abdel-Fattah al-Sisi kutsus laupäeval rahvast majandusreformide ja kokkuhoiumeetmete, seal hulgas kütuse, elektri ja joogivee hinna järsu tõusu suhtes kannatlikkusele.

Sisi esines telepöördumisega päeval, mil möödus viis aastat massirahutuste puhkemisest, mis viisid islamistist presidendi Mohammed Morsi kukutamisele ja hiljem Sisi võimuletulekule.

Sisi ütles, et 2014. aastal pärast tema võimuletulekut alanud reformid on seadnud Egiptuse «õigele teele». Ta kutsus Egiptuse kodanikke «olema uhked» selle üle, mida riik on suutnud juba saavutada majanduse, julgeoleku ja terroritõrje osas.

President tõstis esile majanduskasvu, mis peaks sel aastal ulatuma 5,4 protsendini. Ta lisas, et järgmistel aastatel on oodata rohkem kui seitsmeprotsendist kasvu.

Reformid ja kokkuhoiumeetmed on mõjutanud eriti raskelt vaeseid ja keskklassi inimesi ning suurendanud rahva rahulolematust.

Sisi möönis oma pöördumises, et reforme on raske taluda, kuid kinnitas, et need olid hädavajalikud ja möödapääsmatud.

«Tõelise reformi tee on raske ja julm ja põhjustab palju kannatusi,» ütles ta. «Kuid pole kahtlust, et kannatused, mis tuleneksid reformi puudumisest, oleksid veelgi hullemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles