Süüria edelaosas loovutasid relvad 250 mässulist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässuline.
Süüria mässuline. Foto: SCANPIX

Süüria edelaosa panid relvad maha 250 mässulist, kes lõpetasid vastupanu valitsusmeelsetele vägedele, teatas uudisteagentuur Interfax laupäeval tsiteerides Vene kindralmajor Aleksei Tšõgankovi.

«Edelaosa deeskalatsioonitsoonis lõpetasid vastupanu mässulised vastupanu kolmes asulas - Um-Waladis, Itbaas ja Džbebis. Relvad panid maha ja lõpetasid vastupanu 250 erinevate relvarühmituste võitlejat,» ütles kindral.

Süüria lõunaosas läks vähemalt kaheksa varem mässuliste kontrolli all olnud linna laupäeval president Bashar al-Assadi režiimi kontrolli alla, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Süüria režiim on alates 19. juunist ägedalt pommitanud Süüria lõunapiirkondi, et võtta tagasi Jordaaniaga ja Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendikega külgnev strateegiline regioon.

«Vähemalt kaheksa linna Daraa põhja- ja idaosas nõustus «leppimiskokkuleppega» pärast kõnelusi igas linnas Vene kindralite ning kohalike võtmeisikute ja mässuliste vahel,» ütles vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Süüria riiklik uudisteagentuur kinnitas kokkuleppeid Daeli, Lääne-Ghariya, Ida-Ghariya, Talul Khlayfi ja Tal al-Sheikh Husseini linnaga.

Agentuuri teatel läksid need linnad režiimi kontrolli alla pärast seda, kui võitlejad loovutasid oma relvad sõjaväele. Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel läksid valitsuse kontrolli alla ka Ibtaa, Um Waladi ja Ida-Karaki linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles