Nicaragua meeleavaldusel sai surma üks ja haavata 11 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Managuas.
Meeleavaldus Managuas. Foto: MARVIN RECINOS / AFP/Scanpix

Nicaragua pealinnas Managuas sai laupäeval tulistamises surma üks ja haavata vähemalt 11 valitsusvastasel meeleavaldusel osalenud inimest, teatas sündmuskohal viibinud uudisteagentuuri AFP ajakirjanik.

Inimõiguslaste andmetel sai 23-aastane mees kuulitabamuse pähe. Kiirabitöötajad andsid vigastatutele abi. Esialgu pole teada, kes tule avas.

Nicaragua valitsusmeelsete ja võimuvastaste kokkupõrgetes sai nädal tagasi surma kaheksa inimest, teiste seas väikelaps, teatas Nicaragua Inimõiguste Keskus (CENIDH). Seitse inimest sai surma pealinnas Managuas ja üks Masayas.

CENIDH-i andmetel on kaks kuud alanud protestides president Daniel Ortega vastu hukkunud üle 200 inimese. Kõnelused valitsuse ja opositsioonilise Kodanikeliidu vahel on taaskord katkenud, kuna valitsus ei lubanud rahvusvahelisi inimõigusorganisatsioone vägivalda uurima.

Ameerikatevahelise Inimõiguskomisjoni (IACHR) andmetel on Nicaragua vägivallas on surma saanud 213 ja haavata üle 1300 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles