Süüria lõunaosas sai õhulöökides surma 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakud Daraas.
Õhurünnakud Daraas. Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Süüria lõunaosas mässuliste valdustes olevates asulates sai laupäeval valitsusvägede õhurünnakutes surma vähemalt 15 inimest, teatas vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel jätkasid valitsusväed Daraa provintsis edasitungi, mida toetati mitmel pool ägedate õhurünnakutega.

Al-Sahwa linnas sai surma kümme tsiviilisikut, kellest viis lapsed. Veel viis inimest jättis elu Ghasami pommitamises.

Süüria lõunaosas läks vähemalt kaheksa varem mässuliste kontrolli all olnud linna laupäeval president Bashar al-Assadi režiimi kontrolli alla.

Süüria režiim on alates 19. juunist ägedalt pommitanud Süüria lõunapiirkondi, et võtta tagasi Jordaaniaga ja Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendikega külgnev strateegiline regioon.

"Vähemalt kaheksa linna Daraa põhja- ja idaosas nõustus "leppimiskokkuleppega" pärast kõnelusi igas linnas Vene kindralite ning kohalike võtmeisikute ja mässuliste vahel," ütles vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Süüria riiklik uudisteagentuur kinnitas kokkuleppeid Daeli, Lääne-Ghariya, Ida-Ghariya, Talul Khlayfi ja Tal al-Sheikh Husseini linnaga. Valitsuse kontrolli alla läksid ka Ibtaa, Um Waladi ja Ida-Karaki linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles