Nigeeria islamistid tapsid põgenikelaagris neli tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami liider Abubakar Shekau.
Boko Harami liider Abubakar Shekau. Foto: Handout / AFP

Nigeeria kirdeosas ründasid islamiäärmuslased rühmitusest Boko Haram põgenikelaagrit ja tapsid vähemalt neli inimest, teatasid laupäeval julgeolekuallikad.

Relvastatud mehed saabusid Kameruni piiri ääres olevasse laagrisse jalgratastel ja jalgsi ning avasid tule.

"Boko Harami terroristid sisenesid öösel Banki laagrisse ja tapsid neli inimest. Veel neli inimest said haavata. Ühtlasi võtsid islamistid kaasa kõik põgenike varud," kirjeldas tundmatuks jääda soovinud sõjaväeametnik uudisteagentuurile AFP.

Boko Haram on Nigeeria kirdeosas vägivalda külvanud juba üheksa aastat. Enesetapurünnakuid tehakse mošeedes, turgudel ja põgenikelaagrites, sageli kasutatakse selleks noori tüdrukuid.

Nigeeria valitsus on teatanud Boko Harami alistamisest korduvalt. President Muhammadu Buhari teatas rühmituse "tehnilisest alistamisest" juba 2015. aasta detsembris.

Boko Haram tähendab hausa keeles "Lääne haridus on kurjast" ja rühmitus võitleb šariaadiseadustel põhineva riigi loomise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles