Sakslast kahtlustatakse 21 töökaaslase surnuks mürgitamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna
Lõuna Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NEWS AGENCY/Scanpix

Saksamaa ametivõimud on uurima asunud surmade jada pärast seda, kui üks töötaja jäi vahele üritusega mürgitada töökaaslase lõunat, vahendab Deutsche Welle.

Politsei leidis mehe kodust elavhõbedat, tina ja kaadmiumi.

Sündmus leidis aset Loode-Saksamaal Schloß Holte-Stukenbrocki linnas. Nüüd kahtlustavad ametivõimud, et ta võib vastutav olla kuni 21 inimese surma eest, kes kõik töötasid samas ettevõttes.

56-aastane kahtlusalune peeti kinni selle aasta mais pärast seda kui üks tema töökaaslastest märkas oma toidus teadmata päritolu valget pulbrit. Ohver teavitas juhtunust oma ülemusi ja palus neil kontrollida turvakaamerate salvestisi. Sealt oli näha, kuidas kahtlusalune töökaaslase lõunale ainet lisas.

«Alguses arvasime, et tegu on mingi halva vembuga töökaaslaste vahel, mitte mõrvakatse,» ütles metalliga tegeleva ettevõtte ARI Armaturen mänedžer Tilo Blechinger.

Juhtum eskaleerus aga mõrvakatseks pärast seda, kui ekspertiisist selgus, et pulber oli tinaatsetaat, mille näol on tegu väga mürgise ainega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles