Vahemerelt päästetud ligi 60 migranti viiakse Hispaaniasse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud päästelaeval.
Põgenikud päästelaeval. Foto: KENNY KARPOV / AFP/Scanpix

Hispaania heategevusorganisatsiooni Proactiva Open Arms teatel toimetatakse Vahemerelt päästetud ligi 60 migranti Hispaaniasse.

Organisatsiooni andmeil peaks alus Hispaaniasse saabuma kolmapäeval. Itaalia ja Malta ei lubanud päästelaeva oma sadamaisse, märkis Proactiva.

Itaalia siseminister Matteo Salvini kommenteeris teadet migrantide päästmisest oma Facebooki kontol: «Lähim sadam on Malta, organisatsioon ja (aluse) lipp on Hispaania omad. Nad võivad unustada tuleku Itaalia sadamasse,» jätkas minister,

Malta siseminister Michael Farrugia reageeris Salvini avaldusele Twitteris, kirjutades, et migrandid päästeti Liibüa ja Itaalia Lampedusa saare vahel.

Viiskümmend üheksa migranti päästeti päev pärast seda, kui kolm imikut suri ja umbes sada inimest jäi kadunuks, kui migrante vedanud kummipaat Liibüa ranniku lähedal uppus.

Salvini teatas reedel, et Itaalia ei luba migrante päästvate vabaühenduste aluseid oma sadamaisse kogu suve.

«Valitsusvälised organisatsioonid näevad edaspidi Itaaliat vaid postkaardil,» lisas ta. «Nagu meie sõjavägi mulle ütles, lisaks liibüalastele aitavad ka vabaühendused teadlikult või teadvustamata inimsmugeldajaid.»

Salvini rõhutas samas, et Itaalia jätkab teiste riikidega nende inimese aitamist, kes abi vajavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles