Tais pandi paari 11-aastane tüdruk ja 41-aastane mees (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tüdruk humanitaarorganisatsiooni Amnesty lapsabielude- vastasel meeleavaldusel.
Väike tüdruk humanitaarorganisatsiooni Amnesty lapsabielude- vastasel meeleavaldusel. Foto: Gabriel Bouys / AFP /Scanpix

11-aastase Tai tüdruku ja 41-aastase mehe abielu põhjustas moslemiriigis Malaisias avaliku raevu.

Alla 16-aastased Malaisia moslemid võivad abiellu astuda, kui usukohus neile selleks eriloa väljastavad. Riigi naise ja perede ministeerium aga teatas, et neil pole mingit märget selle liidu heakskiitmisest. Tseremoonia leidis aset läinud kuul Tai moslemienamusega lõunaosas.

«Meie ametnikud külastasid nende kodu ja kohtusid tüdruku emaga. Ootame edasist infot enne kui otsustame, mida edasi teeme,» ütles Malaisia asepeaminister Wan Azizah Wan Ismail.

11-aastase tüdruku 41-aastane abikaasa võib kuueks kuuks vangi sattuda, kui ta abiellus lapsega ilma eriloata. Malaisia inimõiguslased on nõudnud aga seadusmuudatust, et lapsabieludele lõpp teha.

«11-aastase tüdrukuga abiellumine on pedofiili teguviis,» märkis aktivist Syed Azmi Alhabshi. Tema sõnul on mees rikas kaubitseja ja juba kahe naisega abielus. Tüdruku vanemad on vaesed kummipuukasvatajad.

Moslemitel on Malaisias lubatud pidada kuni nelja naist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles