Tai koopasse lõksu jäänud lasteni jõudmiseks püsib veel õrn lootus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai mereväelased liikumas Tham Luangi koopas Tai piirialal Myanmari ja Laose lähistel. Päästeoperatsioon koopas kadunuks jäänud laste leidmiseks oli eilseks kestnud juba kaheksa päeva.
Tai mereväelased liikumas Tham Luangi koopas Tai piirialal Myanmari ja Laose lähistel. Päästeoperatsioon koopas kadunuks jäänud laste leidmiseks oli eilseks kestnud juba kaheksa päeva. Foto: Royal Thai Navy/AFP/Scanpix

Tai põhjaosas üleujutatud koopasse lõksu jäänud 12 poisi ja nende jalgpallitreeneriga pole ühendust saadud juba enam kui nädala aega, kuid eile liikusid päästjad sammukese lähemale kohale, kus loodetakse, et nad varjavad end tulvavee eest.

Samasse jalgpallimeeskonda kuuluvad 11–16-aastased lapsed ning nende 25-aastane abitreener jäid Tham Luangi koopasse kadunuks üle-eelmise nädala laupäeval tugeva vihmasaju tõttu.

Piirkonnas on alates sellest olnud halb ilm, kuid eile pilved lõpuks hajusid ning veepumpade abiga suutsid sukeldujad rajada käikudesse vahebaasi, kust edasi liikuda, suurendades nii lootusi, et poiste asukoht suudetakse peagi kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles