Trumpile langes sülle võimalus kallutada ülemkohut paremale

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel neljapäeval kogunesid Washingtonis meeleavaldajad väljendama oma pahameelt võimaluse vastu, et president Donald Trump nimetab ülemkohtu liikmeks poliitiliselt vabariiklastest liialt sõltuva kohtuniku.
Eelmisel neljapäeval kogunesid Washingtonis meeleavaldajad väljendama oma pahameelt võimaluse vastu, et president Donald Trump nimetab ülemkohtu liikmeks poliitiliselt vabariiklastest liialt sõltuva kohtuniku. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

Läinud kesknädalal teatas Ameerika Ühendriikide ülemkohtu kohtunik Anthony Kennedy oma pensionile minekust, mis avab president Donald Trumpile tee nimetada tema asemele mõni riigipea ootustele paremini vastav õigusemõistja, kes võib jääda ametisse mitme­kümneks aastaks.

Kuigi 81-aastane Kennedy on konservatiiv, hääletas ta mitmel puhul koos liberaalidega ning oli mitu korda otsustavaks kaalukeeleks näiteks abordiõiguse ja samasooliste abielu asjus.

30 aastat ülemkohtusse kuulunud Kennedy põhjendas otsust amet maha panna sooviga veeta rohkem aega koos perega. Ametis on ta kuni 31. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles