Mehhiko saab vasakpoolse presidendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Manuel Lopez Obrador.
Andres Manuel Lopez Obrador. Foto: PEDRO PARDO / AFP / SCANPIX

Vasakpoolne Andres Manuel Lopez Obrador kuulutas end Mehhiko presidendivalimiste võitjaks ja kutsus üles lepitusele.

Lopez Obrador lubas võidukõnes, et Mehhikol on ees põhjalikud muutused, kuid kinnitas, et eraisiku- ja omandiõigus jäävad tagatuks. Kandidaat lubas ka austada Mehhiko riigipanga autonoomiat ja kinnitas, et tema valitsus peab kinni finants- ja eelarvedistsipliinist.

«Meie uus projekt seab eesmärgiks tõelise demokraatia. Me ei kavatse rajada diktatuuri, ei avalikku ega varjatut,» ütles AMLO võidukõnes, lubades Ühendriikidega sõbralikku suhet ja koostööd.

Ametliku projektsiooni kohaselt kogus Lopez Obrador valimistel üle poole häältest. Mehhiko president Enrique Peña Nieto ütles telepöördumises, et on Lopez Obradori juba õnnitlenud.

Oma õnnesoovid edastas Twitteri vahendusel ka USA president Donald Trump, kes ootab enda sõnul pikisilmi nende koostööd. «Palju on teha sellist, mis tuleb kasuks nii Ühendriikidele kui ka Mehhikole!» kirjutas Trump Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles