Kooliõpilased lõhkusid 16. sajandist pärineva kirikuornamendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toskaana maakonna pealinn Firenze on populaarne turismisihtkoht.
Toskaana maakonna pealinn Firenze on populaarne turismisihtkoht. Foto: akg / Bildarchiv Steffens / akg / Bildarchiv Steffens / Scanpix

Firenzesse kultuurilisele õppereisile sõitnud koolinoored lõhkusid 16. sajandist pärineva marmorist ornamendi, vahendab Daily Mail.

Politsei küsitles ornamendi rikkumises kahtlustatavana 15-aastast Suurbritannia Whitchurchi keskkooli õpilast.

Teine õpilane viidi haiglasse, kuna sai väiksemaid vigastusi pärast ornamendi rusudega pihtasaamist. 

Itaalia meedia sõnul mängis grupp kooliõpilasi langevarjutaolise mänguasjaga, mis jäi kinni Firenze linna San Giovanni väljakul asuva monumendi külge. 

Arvatakse, et mänguasja kättesaamiseks ronis üks õpilane teise õlgadele, haarates samal ajal monumendi äärest. Viimane aga ei pidanud survele vastu ja purunes.

Katki läinud Canto alla Paglia tabernaakel pärineb 16. sajandist ja kujutas Madonnat lapsega.

Whitchurchi keskkooli kõneisik väljendas oma pettumust kooliõpilastes, kes ei suutnud täita neile käitumise osas seatud ootusi.

Itaalia politsei uurib juhtumit. Veel pole kindel, kas ja millist hüvitist peab Whitchurchi keskkool oma õpilaste teo eest tasuma.

Canto alla Paglia tabernaakel enne ja pärast õnnetust:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles